Vilken avdelning vill du ringa?

Elfordon

märke för elbilsspecialist

Intresset för elfordon ökar mer och mer, detta då de har en mindre miljöpåverkan och ekonomiska fördelar. På J BIL har vi sålt elfordon sedan 2012 och har samlat på oss en gedigen kunskap om denna typ av fordon. Det är många nya faktorer som påverkar valet av elfordon: räckvidd, förmånsvärden, bonusar, krav på elinstallationer etc -  vi hjälper dig att göra rätt val!

Vad är ett elfordon?

För att ett fordon ska räknas som ett elfordon på den svenska marknaden så krävs det att det ska gå att ladda från en extern källla. Laddbara elfordon delas in i två typer, elbilar och laddhybrider. Elbilar är drivs med en eller flera elmotorer som körs på el från ett batteri. En laddhybrid, även kallad plug-in hybrid, har två typer av motorer: en elmotor och en förbränningsmotor.

Vad är en miljöbil

Det finns olika definitioner av miljöbil. Den vanligaste är den nationella miljöbilsdefinitionen (enligt förordningen 2006:227 §11a). Elfordon klassas som miljöbilar och har fördelar enligt Bonus Malus-systemet och rabatt på förmånsvärdet.

Bonus Malus

En miljöbil har rätt till Bonus (ofta kallat klimatbonus) och slipper Malus (förhöjd fordonsskatt). Bonusen för en miljöbil beräknas utifrån ett antal olika parametrar med olika förutsättningar för privatpersoner och företag. Som mest delas en bonus på 60.000 kr ut till ägaren av fordonet. Läs mer >>

Våra elfordon

Vi har ett brett utbud av elfordon som ger dig många valmöjligheter. Läs mer här>>

Har du frågor? Vi hjälper dig!
Enkelt och smidigt
J BIL Privatleasing

Du kan även privatleasa ditt elfordon från oss.

BESTÄLL ON-LINE

Kontakta oss på JBIL

  • Skicka ett meddelande
  • Be oss ringa upp
  • Ring till oss
  • Boka en provkörning
  • Boka ett möte