Vilken avdelning vill du ringa?

ERBJUDANDEN Releasing

Vad är J BIL Releasing?

Det innebär att du kan leasa en bättre begagnad bil istället för en fabriksny bil. Du får alla fördelar med en ny bil till den förmånligare kostnaden som en begagnad bil innebär. Leasingformen är operativ leasing vilket innebär att du betalar en fast månadskostnad och behöver inte lämna någon kontantinsats.

Vad ingår i avtalet?

  • Service enligt fabrikens rekommenadtioner
  • Garanti under hela ordinarie avtalstid
  • Körsträcka på 1500 - 2000 mil/år
  • Vinterhjul

Om du väljer J BIL Releasing på ett fordon som är registrerat innan 1 juli 2021 får du dessutom lägre förmånsvärde jämfört med en motsvarande bil registrerad 1 juli eller senare. Detta tack vare att dessa bilar inte omfattas av den höjning som skedde då. Det nedför en lägre kostnad för både föraren och företaget.

Vanliga frågor och svar

Vilka bilmodeller kan jag välja bland?

Vi får kontinuerligt in nya bilar i lager. Från dem gör vi ett noga urval av de bästa bilarna.

Om du är intresserad av ett specifikt objekt kan du kontakta oss för att ta reda på om det är möjligt att leasa bilen genom J BIL Releasing.

Vad händer om bilen går sönder?

Alla bilar vi väljer ut till J BIL Releaseing är minutiöst genomgångna samt har fabriksgaranti under hela ordinarie avtalstid så att du som kund får ett bekymmerfritt bilägande. Eventuella slitagedelar som inte innefattas av fabriksgaranti måste du som kund bekosta själv.

Vem betalar avgifter så som parkering, trängselskatt?

Du som förare står för alla avgifter för parkering, trängselskatt, p-böter etc.

Finns det några andra kostnader som jag måste betala?

Precis som när du köper en bil behöver du själv besikta bilen och stå för den kostnaden samt även betala den årsvisa skatten. Du som leasingtagare betalar även kostnaden för bilens försäkring. Du kan fritt välja vilket försäkringsbolag samt om du vill ha hel- eller halvförsäkring. Vi kan givetvis ordna försäkringen åt dig och lägga till den i din fasta månadskostnad.

Vilken körsträcka ingår i den fasta månadskostnaden?

Som standard ingår det alltid 2000 mil per år i leasingavtalet, hur körsträckan fördelas per månad spelar inte någon roll. Självklart så kan vi anpassa sträckan om du vet att du kommer att köra längre. Vi tar fram ett avtal med en månadskostnad efter dina behov.

Vad händer om jag kör längre än vad som anges i avtalet?

Om du kör längre än den sträcka som ingår i ditt avtal behöver du betala en extra kostnad per mil. Kostnaden för övermil ligger runt 15 kr/mil beroende på bil. Du får en den exakta kostnaden för övermil i samband med ditt avtal.

Kan fler än jag köra bilen?

Ja, vi begränsar inte vem som får använda bilen. Ansvaret för vem som använder bilen ligger på dig som leasingtagare. Kom ihåg att kontrollera om din försäkring gäller om någon annan än du kör bilen.

Vem ansvarar för bilens skötsel?

Som leasingtagare är du alltid ansvarig för bilen och dess skick. Uppstår det problem med bilen måste du kontakta vår verkstad för rådgivning. Vi uppmanar även dig att läsa igenom vår guide för hur vi bedömer normalt slitage vid återlämnandet av bilen. Läs guiden här.

Kan jag köra bilen utomlands?

Ja, du kan använda bilen utanför Sverige. I vissa länder behöver du ett särskilt försäkringsbevis (grönt kort). Du som leasingtagare ansvarar för rätt tillstånd och dokument finns med vid resor utomlands. Läs mer på Trafikförsäkringsföreningen (TFF) https://www.tff.se/sv/Utland/

Kan jag förlänga mitt J BIL Releaseing-avtal?

Beroende på avtalets längd och vilket objekt du väljer kan en förlängning vara möjlig. Kontakta din säljare för att ta reda på exakt vad som gäller för dig.

Vad händer då avtalstiden tar slut?

Ansvarig säljare kontaktar dig i god tid före avtalets slut. Säljaren ger dig all information om hur, var och när bilen ska lämnas tillbaka.

Finns det några extra kostnader vid tillbakalämnandet av min bil.

Vid tillbakalämnandet gör en fordonstekniker tillsammans med ansvarig säljare en bedömning av bilens skick. I bedömningen tittar de på om det finns något som är att anse som onormalt slitage eller skada. För det som anses som normalt slitage tas inte någon kostnad ut. Du får alltid ett protokoll från genomgången. Läs vår guide hur vi gör vår bedömning här.

Tillkommer några kostnader utöver månadskostnaden?

Precis som när du köper en bil behöver du själv besikta bilen och stå för den kostnaden samt även betala den årsvisa skatten.

Kan jag avbryta mitt avtal i förtid?

Den möjligheten finns alltid men är förknippad med en kostnad. Kostnaden beror på bilen samt hur lång tid det är kvar på avtalet.

Jag har en fråga som inte finns med här

Då ska du kontakta någon av våra anläggningar så kommer en säljare hjälpa dig.

Kontakta oss

Hitta oss

Releasing för företag

Omgående leverans!

Releasing från4.590 kr/mån exkl. moms

Klicka på knappen nedan för att komma i kontakt med oss och boka provkörning!

Kontakta oss på JBIL

  • Skicka ett meddelande
  • Be oss ringa upp
  • Ring till oss
  • Boka en provkörning
  • Boka ett möte