Vilken avdelning vill du ringa?

"Ett föredöme i branschen."

Statsminister Stefan Löfven och arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson besökte idag J BIL för att bland annat diskutera kompetensförsörjning inom fordonsbranschen. Under besöket hade statsministern enbart gott att säga om företaget: "J BIL är ett föredöme i branschen på det sätt man använder sig av praktikplatser för att ge fler ungdomar jobb."

Värdar för besöket var J BIL:s vd John Marnell samt servicemarknadschef Jenny Scherdin. Efter en inledande presentation av företaget gjorde man ett längre besök på verkstadsavdelningen där båda ministrarna fick träffa flera ungdomar som börjat sina karriärer med praktikplatser och nu har fast anställning hos J BIL. Statsministern och arbetsmarknads- och etableringsministern fick även insyn i vilka arbetsuppgifter som idag ingår på en bilverkstad.

"Dagens bilverkstäder är verkligen högteknologiska, det är stor skillnad mot hur det såg ut förr i tiden", konstaterade statsministern.

Besöket innefattade även en fikastund mellan ministrarna och flera nyanställda ungdomar, samt en pressträff där medföljande journalister från bl a SVT och TV4 deltog.

"Det har varit en stor ära att ha besök från Sveriges regering. Vi har haft många intressanta diskussioner och det är mycket glädjande att statsministern är så personligt engagerad i frågor som även ligger oss på J BIL varmt om hjärtat", konstaterar vd John Marnell.

Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson fyller i: "J BIL är ett företag som visar vägen framåt när det gäller att erbjuda praktikplatser. Att ge en chans till praktik är bra både för företagens kompetensförsörjning och för att klara utmaningarna på arbetsplatsen."

John Marnell avslutar: "Praktikplatser är ett suveränt sätt för ungdomar att komma in på arbetsplatser. Vi har massor av medarbetare och även chefer som har gått den vägen. Det är positivt att regeringen stödjer den typen av utbildningar för det fungerar bevisligen i praktiken".