Vilken avdelning vill du ringa?

Pressrelease 2020-04-02

J BIL växer i samarbete med Holmgrens Bil

J BIL har tecknat ett avtal med Holmgrens Bil som i korthet innebär att Holmgrens går in som delägare i J BIL och förvärvar 49% av aktierna i bolaget. J Bil förvärvar i sin tur Holmgrens verksamheter i Göteborg. De fyra anläggningarna i Göteborg kommer att vara en del av J BILs verksamhet som därmed växer. 

J BIL driver kostnadseffektivt och lönsamt verksamheter med varumärkena Peugeot, Mazda, Mitsubishi, Hyundai, Jeep och Alfa Romeo. 2019 var ett rekordår för J BIL med en omsättning på ca 1,1 miljard kronor och rörelsemarginal på ca 19 miljoner kronor. När affären är genomförd kommer J BIL att driva totalt 8 fullserviceanläggningar, med 4 anläggningar i vardera Stockholm och Göteborg. Bolaget kommer efter förvärvet att ha ca 200 anställda.

"Den här affären är väldigt spännande för oss, den innebär inte bara rejäl tillväxt utan också att vi kommer att erbjuda våra koncept och lösningar även på västkusten. J BILs verksamhet genomsyras av våra kärnvärden Kärlek, Energi och Dynamik som i kombination med vår erfarenhet av att organisera 4 likvärdigt stora bilanläggningar i storstad gör oss trygga i uppdraget. Som en konsekvens av sammanslagningen bedömer vi att bolagets omsättning ökar från dryga 1 miljard till på sikt upp mot 2 miljarder.” säger John Marnell, VD för J BIL.

John Marnell, VD J BIL

 

”Hos oss på Holmgrens får vi i och med den här affären en ännu tydligare fokus på vår BMW-relaterade affär. Av de 17 anläggningar vi kommer driva under Holmgrens-flagg och som efter den här affären kommer att omsätta drygt 4 miljarder, kommer merparten ha BMW-representation. BMW har de senaste åren vuxit till att bli bolagets klart största märke.” säger Benny Holmgren, VD och huvudägare till Holmgren Group AB, där Holmgrens Bil ingår.

Affären, som är föremål för konkurrensverkets godkännande, är planerad att genomföras 1 maj.

 

För ytterligare information:

J BIL
John Marnell, VD
0705-907425
john.marnell@jbil.se

Holmgrens Bil
Benny Holmgren, VD
0704-317302
benny.holmgren@holmgrensbil.se